Centric-directeur onterecht op non-actief gezet, Sanderink moet baan teruggeven

De Twentse multimiljonair Gerard Sanderink moet directielid Pieter van der Stoel van zijn ict-bedrijf Centric zijn baan teruggeven met alle taken en bevoegdheden die daarbij horen. Dat heeft de kantonrechter in Gouda vandaag bepaald. Als Sanderink niet aan die eis tegemoetkomt, moet hij een dwangsom van duizend euro per dag betalen met een maximum van 100.000 euro.

Dat het rommelt in de top van Centric, is een understatement te noemen. Van der Stoel, als directeur detachering verantwoordelijk voor de detachering van 800 ict’ers, werd in juli door Sanderink naar huis gestuurd vanwege een vertrouwensbreuk.

Van der Stoel had daarop een kort geding aangespannen tegen Sanderink, omdat hij nooit eerder klachten over zijn functioneren had gehoord. Sterker nog: kort voor de op non-actiefstelling werd het vertrouwen door Sanderink in Van der Stoel nog uitgesproken.

'Plotseling opgeworpen'

De beschuldigingen van Centric zijn dus onjuist en worden ook niet onderbouwd door documenten, oordeelt de kantonrechter. "Ze worden plotseling opgeworpen. Niets wijst op een tekortkoming."

Daarom dient Van der Stoel zijn oude functie weer per direct te bekleden. "Als het een en ander niet snel wordt gerepareerd, zijn de gevolgen onomkeerbaar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Sanderink Nieuws
Deel dit artikel: