Zwols restaurant Coperto Restobar onderscheiden met Bib Gourmand van Michelin

Het Zwolse restaurant Coperto Restobar is onderscheiden met een Bib Gourmand van Michelin. Een Bib Gourmand is een 'budgetvriendelijke' versie van de welbekende Michelinster, waarbij het driegangenkeuzemenu maximaal 39 euro kost.

Het restaurant maakt deel uit van Hotel Pillows aan de Stationsweg. Manager Julia Vijftigschild zegt dat het nooit een doel geweest is om de Michelin-erkenning te krijgen, maar is vandaag toch wel overweldigd. "We wisten dat een recensent was langs geweest. Maar het is maar de vraag of je daar nog een keer iets van hoort."

Twee jaar

Coperto Restobar is in 2017 ontstaan, nadat er bij een grondige verbouwing een serre aan het hotel is toegevoegd. "Het is voor ons een geweldige erkenning dat we met een nieuw team dit in twee jaar tijd hebben weten op te bouwen. We werken er elke dag heel hard voor dus deze onderscheiding is geweldig voor ons", zegt Vijftigschild.

Wat moeten we volgens Vijftigschild absoluut geproefd hebben na een bezoekje aan het restaurant? "We hebben elke twee tot drie maanden een nieuwe menukaart, maar de cheesecake van onze chef Remco Jansen is het enige gerecht dat al twee jaar op de kaart staat."

Lokale producten

Het is de twaalfde keer dat Michelin-recensenten restaurants in de Benelux hebben bezocht. Voor deze versie zijn honderden restaurants beproefd. Wat dit jaar opvalt, is dat groenten en lokale producten steeds populairder worden. Selectiedirecteur Werner Loens: "Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek en voedt hun creativiteit."

Het Zwolse restaurant is de enige Overijsselse nieuwkomer in de lijst. De andere restaurants in de provincie die al waren onderscheiden met een Bib Gourmand, hebben die behouden. De volledige Bib Gourmand Benelux-lijst voor 2020 wordt op vrijdag 22 november bekendgemaakt, dan ligt de gids in de winkel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Bib Gourmand Michelin Nieuws
Deel dit artikel: