Nationaal Schoolontbijt afgesloten met overhandiging cheque in Deventer

Het Nationaal Schoolontbijt heeft tot nu toe 21.345 euro opgebracht. In het stadhuis van Deventer werd vanmorgen een cheque met daarop dit bedrag uitgereikt aan de stichting Het Vergeten Kind.

De leerlingenraad van basisschool Oudaen was naar het stadhuis gekomen om samen met burgemeester Ron König te ontbijten. Elke leerling mocht de burgemeester een vraag stellen. De één wilde weten wat voor hobby's hij heeft, maar König werd ook gevraagd wat hij vindt van het stikstofprobleem of het lerarentekort.

'Het kan nog meer worden'

Babs Bruil van het Nationaal Schoolontbijt praatte de ochtend aan elkaar. "We kiezen elk jaar voor een andere plaats om het schoolontbijt af te sluiten. In totaal hebben 250 burgemeesters meegedaan en elke burgemeester heeft symbolisch een bedrag betaald. Opgeteld zitten we nu dus op ruim 20.000 euro, maar dat kan dus nog meer worden."

Jeroen van Woudenberg van Het Vergeten Kind kreeg de cheque uit handen van burgemeester König. "We zijn er hartstikke blij mee. In december kunnen we nu met zo'n tweeduizend kinderen naar de Winterefteling. Prachtig toch."

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Nationaal Schoolontbijt Nieuws
Deel dit artikel: