nieuws

Culinair genieten, een boom leren omzagen of naar de koale kermis, het kan dit weekend!

Nog één keer naar de kermis dit jaar? Kom dan naar de 'Koale Kermis' in Ootmarsum! Ook kun je een wandeling maken langs Joodse plekken in Deventer en dan door naar Markelo om te genieten van culinaire hoogstandjes tijdens de 8e editie van ‘Proef Markelo’.

Koale kermis in Ootmarsum

Vrijdag begint de laatste sfeervolle kermis van Twente ofwel de 'koale kermis' in Ootmarsum. Een sfeervolle kermis in het centrum van Ootmarsum. Vrijdagmorgen is er ook een paarden- en kleinveemarkt en een landbouwwerktuigenshow op het Kerkplein.
Koale Kermis Ootmarsum
Koale Kermis Ootmarsum © Pixabay

Survivalrun Vollenhove 
Ruim 1500 sporters verschijnen zaterdag aan de start van de jaarlijkse Survivalrun in en rond Vollenhove met veel hindernissen die worden gebouwd van touwen en balken. Voor de deelnemers is het enorm afzien, maar voor de toeschouwer een prachtige sport om naar te kijken!
Survivalrun in Vollenhove
Survivalrun in Vollenhove © Peter de Haan

Leren boomzagen in Ommen
Een boom omzagen is leuk om te doen maar hoe zorg je er voor dat hij veilig neerkomt op de plek waar jij hem wilt hebben? Landschap Overijssel organiseert zaterdag voor particulieren en vrijwilligers de workshop ‘vel- en zaagtechnieken’ in Ommen.
Boom leren omzagen
Boom leren omzagen © Pixabay

'Joodse wandeling' in Deventer

De ‘Joodse Wandeling’ is een wandeltocht die zondag anderhalf uur lang voert langs oude Joodse plekken in de binnenstad van Deventer als synagoges, woonhuizen en winkels. Start vanaf het Etty Hillesum Centrum in Deventer, kosten: €5,- p.p. en vooraf aanmelden is niet nodig.
Synagoge Deventer
Synagoge Deventer © Bart Kieft

Culinair evenement 'Proef Markelo'

Zondag staat Markelo vanaf 12.00 uur in het teken van de 8e editie van ‘Proef Markelo’. Tijdens dit culinaire evenement serveert elk van de negen deelnemende restaurant een klein gerechtje met een bijpassende wijn of speciaal biertje. Al vele jaren een gezellig evenement met honderden bezoekers.
Culinair festijn bij Proef Markelo
Culinair festijn bij Proef Markelo © Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.