nieuws

Duitse politie doet opnieuw onderzoek in Gronau op plek waar advocaat werd neergeschoten

De Duitse politie doet opnieuw sporenonderzoek op de plek aan de Losserstraße waar gisteren advocaat Phillipe Schol werd neergeschoten. Een bosschage is weggesnoeid en er wordt met metaaldetectoren gezocht.
De 43-jarige advocaat, die ook als curator werkzaam is, werd gisteren vanuit een witte rijdende auto beschoten. Daarbij werd hij tenminste één keer geraakt.
De advocaat raakte zwaargewond en is in het ziekenhuis opgenomen waar hij werd geopereerd. Het gaat nu beter met hem. Hij heeft inmiddels kort met de recherche gesproken.     

Nog geen aanhoudingen

De politie startte na het incident meteen een klopjacht op de daders en sloot de grens tussen Duitsland en Nederland. Er is nog niemand opgepakt.
De politie meldde al snel dat er 'zeer waarschijnlijk' een verband bestond tussen de 43-jarige advocaat en de schutters. Collega's van Schol lieten weten dat hij begin dit jaar werd beveiligd vanwege bedreigingen.

Bedreigingen

Die bedreigingen zouden te maken hebben met zijn werk als curator, waarbij hij faillissementen afwikkelde. Zo was hij onder meer betrokken bij het faillissement rondom Olympic Gym. Eén van de vestigingen, in Losser, maakte een doorstart. Het pand werd vorige maand beschoten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.