nieuws

Buurtonderzoek in Glane na aanslag op advocaat Schol

De politie heeft vandaag een buurtonderzoek gehouden in Glane. Aanleiding is de aanslag gisteren op advocaat Philippe Schol in Gronau, vlak over de grens bij het dorp. De 43-jarige Schol werd beschoten vanuit een rijdende auto, mogelijk met Nederlands kenteken.
De politie sprak ook met bekenden van Schol. Het gaat zowel om zakelijke kennissen als mensen uit zijn privéleven. Er is nog niemand gearresteerd.
Schol zelf heeft inmiddels kort met rechercheurs gesproken. Over de inhoud van dat gesprek wil het Duitse Openbaar Ministerie niets zeggen.

TGO

De Nederlandse politie is inmiddels een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Dat is uniek voor een incident dat buiten Nederland is gebeurd.
Schol heeft de afgelopen jaren een paar grote faillissementen in Twente afgewikkeld. De curator werd al geruime tijd bedreigd. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en een van de faillissementen. Het zou ook kunnen dat Schol is neergeschoten vanwege een privésituatie, aldus de politie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.