nieuws

Theo Segers stopt als burgemeester van Staphorst

Theo Segers stopt als burgemeester van Staphorst
Theo Segers stopt als burgemeester van Staphorst © YoutTube /Gemeente Staphorst
Theo Segers (59) verruilt de gemeente Staphorst voor de gemeente Molenlanden, in Zuid-Holland. Segers had een maand of vijf geleden gesolliciteerd. Dit was niet bekend binnen de gemeente Staphorst.
Segers kwam medio 2015 naar de gemeente Staphorst. Hij volgde Joop Alssema op die vijftien jaar burgemeester was geweest. Daarvoor was Segers onder meer directeur-bestuurder van de stichting Protestants-Christelijk Primair Onderwijs (PCPO) in de Krimpenerwaard.

'Staphorst niet zat'

Theo Segers, zoon van een bollenkweker uit Lisse, zegt Staphorst niet zat te zijn. Toch is het een moeilijk jaar geweest, met het opstappen van wethouder Bert Krale van het CDA en ongekende financiële problemen.
"Ik heb het naar mijn zin in de gemeente Staphorst. Niet voor niets kochten mijn vrouw en ik nog niet zo lang geleden een huis in IJhorst, dat zegt genoeg", aldus Segers. "Ik word zestig en mijn herbenoemingsprocedure zat eraan te komen. Wil ik nog een stap maken in mijn leven, dan moet dat nu."
Wat hij het meest gaat missen aan Staphorst? "De mensen", zegt hij resoluut. "Toen ik hier vier jaar geleden binnenkwam, kende ik niemand. In de tussentijd heb ik zoveel mensen leren kennen, zoveel contacten opgedaan."

'Jammer voor de gemeente Staphorst'

Jan Carlo Bos, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Staphorst, hoorde het nieuws vanavond. "Dat hij weggaat is jammer voor de gemeente, maar mooi voor hem", reageert Bos. "Een felicitatie is op zijn plaats."
Zoals het nu lijkt, wordt Segers op 13 januari geïnstalleerd in Molenlanden. Staphorst moet op zoek naar een nieuwe burgemeester.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.