nieuws

Mart Koster en Claudia Muller bouwen robot op World Robot Olympiad in Hongarije

Mart en Claudia doen mee aan de World Robot Olympiad
Mart en Claudia doen mee aan de World Robot Olympiad © CSG Het Noordik
De VWO-leerlingen Mart Koster en Claudia Muller van de christelijke scholengemeenschap Het Noordik in Almelo vertegenwoordigen Nederland komend weekeinde op de World Robot Olympiad in Hongarije.   
De twee Almelose scholieren nemen deel aan een internationale wedstrijd voor jongeren die robots maken. In het Hongaarse Györ krijgen teams drie dagen de tijd om zelf een robot te ontwerpen die zelfstandig opdrachten kan uitvoeren. Er doen teams mee uit 65 landen. Mart en Claudia vormen het enige team uit Nederland.
Zij verdienden de uitzending naar de World Robot Olympiad door in mei een ontwerpwedstrijd te winnen voor Nederlandse scholieren, waarbij ze een LEGO robot moesten bouwen en zodanig programmeren, dat die opdrachten kan uitvoeren.  
Voor deze wedstrijd maakten Mart en Claudia een robot die met behulp van een slimme strategie oude lampen kan vervangen door nieuwe lampen. De lampen zijn van legoblokjes gebouwd en op een tafel met wedstrijdmat geplaatst. De robot van Mart en Claudia haalde de hoogste score en daarmee werden zij Nederlands kampioen.
Mart en Claudia hopen in Hongarije het kunststukje te herhalen of zelfs nog te verbeteren. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.