nieuws

Gesprekken met jongeren die meededen aan massale vechtpartij Enschede

Politie aanwezig op de Wethouder Beversstraat tijdens opstoot
Politie aanwezig op de Wethouder Beversstraat tijdens opstoot © News United/ Dennis Bakker
Hoewel het onderzoek naar de massale vechtpartij in Enschede tussen jongeren eerder deze week nog in volle gang is, zijn er al gesprekken gevoerd met ongeveer tien betrokken jongeren. Ze zijn geïdentificeerd op basis van beelden van het incident waarop zij zich misdroegen.
Dat meldt woordvoerder Ton Kamp van de gemeente Enschede. Het onderzoek naar de aanleiding voor de massale vechtpartij en de veroorzakers is nog volop gaande. Medio volgende week worden meer resultaten verwacht.
Afgelopen dinsdag was in de omgeving van de Kuipersdijk en de Wethouder Beversstraat een massale ruzie, waarbij tweehonderd jongeren betrokken waren. Bij het treffen waren jongeren van het Bonhoeffer College en het Stedelijk Lyceum betrokken en jongeren die niet op de scholen thuis horen.
Volgens de eerste evaluatie hebben vijf jongeren die bij herhaling niet naar de politie wilden luisteren een of meerdere klappen met een wapenstok gekregen. Er worden nog extra beelden bekeken om te zien of er meer jongeren zijn die zich ernstig hebben misdragen.

Brief aan de ouders

Vandaag hebben ouders van leerlingen van het Bonhoeffer College en het Stedelijk Lyceum een brief gekregen waarin de scholen uitleggen welke stappen sinds dinsdag zijn ondernomen en wat er verder gebeurt. In de  brief worden de ouders ook nadrukkelijk opgeroepen om hun kinderen te wijzen op de gevolgen van het meedoen aan dergelijke incidenten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.