nieuws

Opgeblazen bierflesjes en kinderfiets tegen het raam: basisschool Heino doelwit vandalen

Een kinderfiets werd geprobeerd door de voordeur van het schoolgebouw te gooien
Een kinderfiets werd geprobeerd door de voordeur van het schoolgebouw te gooien © Eigen foto
Opgeblazen bierflesjes en een kinderfiets die meermaals tegen de voordeur van het schoolgebouw is gegooid. Basisschool De Dolfijn in Heino is dit weekend doelwit geworden van vandalen. Twee inwoners van de gemeente Raalte (beiden 18) zijn opgepakt en inmiddels weer vrijgelaten.
Op het schoolplein werden twee bierflesjes met vuurwerk opgeblazen. Een fiets van een leerling, die achtergebleven was in de fietsenstalling, werd geprobeerd door de voordeur van het schoolgebouw te gooien.

Schooltuin moet afgegraven worden
Door de geëxplodeerde bierflesjes lag het schoolplein afgelopen zaterdagmorgen vol met glassplinters. Het schoolplein is de dag na de vernielingen meteen schoongemaakt, maar voor de schooltuin (een tuin waarin de leerlingen kunnen tuinieren) heeft het vandalisme verstrekkende gevolgen. De tuin moet afgegraven worden, omdat er mogelijk nog glassplinters in het zand zitten.
Aan de sporen op de voordeur van de school, is af te leiden dat de daders meerdere keren geprobeerd hebben om de kinderfiets door het glas te gooien. Dat lukte niet, de voordeur is voorzien van veiligheidsglas en is enkel gebarsten.

Twee verdachten aangehouden

De politie heeft 's nachts twee verdachten aangehouden. Op zaterdagmiddag ontkenden zij nog betrokken te zijn bij de vernielingen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.