nieuws

Drie mensen door FIOD aangehouden in witwasonderzoek

Er zijn drie mensen aangehouden bij de actie van FIOD
Er zijn drie mensen aangehouden bij de actie van FIOD © Hof van Twente Fotografie
De FIOD heeft vandaag twee mannen en een vrouw uit de gemeente Wierden aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen van ongeveer één miljoen euro. Er zijn doorzoekingen geweest in vijf woningen en vijf bedrijfspanden in onder meer Goor en Enter. Daarbij is beslag gelegd op de administratie, bankrekeningen in binnen- en buitenland en meerdere voertuigen.
Bij de doorzoekingen zijn ook verdovende middelen gevonden, deze zijn aan de politie overgedragen. 

Eén miljoen euro

De FIOD is dit witwasonderzoek gestart met informatie uit een politieonderzoek. Daaruit blijkt dat grote bedragen contant worden gestort op bankrekeningen van bedrijven van de verdachten. Tijdens de periode van 2016 tot en met nu is vermoedelijk voor circa één miljoen euro aan onverklaarbaar vermogen contant gestort. Onderzoek moet nog uitwijzen waar dit geld vandaan kwam.
Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpakken witwassen

De overheid zet in op de aanpak van witwassen en hoopt zo allerlei vormen van ernstige criminaliteit te voorkomen. Het witwassen van crimineel geld is een vorm van ondermijnende criminaliteit die volgens de FIOD een bedreiging vormt voor de integriteit van het financiële en economische verkeer. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.