nieuws

Vluchtauto daders aanslag Twentse advocaat blijkt gefilmd: beelden vanavond in Opsporing Verzocht

Vluchtauto daders aanslag Twentse advocaat blijkt gefilmd: beelden vanavond in Opsporing Verzocht
Vluchtauto daders aanslag Twentse advocaat blijkt gefilmd: beelden vanavond in Opsporing Verzocht © ANP
De daders van de aanslag op de Enschedese advocaat Philippe Schol zijn meteen na de aanslag gefilmd. De schutters reden in een zilvergrijze Volkswagen Polo.
Kort na de aanslag blijken beveiligingscamera's beelden te hebben gemaakt van de vluchtauto. Deze beelden worden vanavond getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

In been geraakt

De advocaat Philippe Schol (43) werd vorige week woensdag, tijdens het uitlaten van zijn Dobermann, in de buurt van zijn woning in het Duitse Gronau vanuit de zilvergrijze VW Polo meermalen onder vuur genomen. Daarbij werd hij in zijn been geraakt.

"Gaat weer redelijk"

Schol liet eerder vandaag tegenover RTV Oost weten dat het naar omstandigheden "weer redelijk" met hem gaat. Schol is vooral actief als curator en houdt zich onder meer bezig met de gecompliceerdere faillissementen, waarbij regelmatig fraude in het spel is. Eerder dit jaar werd hij bedreigd en kreeg hij beveiliging.

Klopjacht

De Nederlandse en Duitse politie zijn intussen bezig met een klopjacht op de daders. Door de beelden vanavond uit te zenden op tv, hoopt het rechercheteam op nieuwe tips.
Opsporing Verzocht wordt vanavond uitgezonden op NPO1, 20.30 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.