nieuws

Zwollenaren veranderen het meest van zorgverzekering

Zwollenaren veranderen het meest van zorgverzekering
Zwollenaren veranderen het meest van zorgverzekering © iStock / KTM_2016
Van alle Overijsselaars, zijn Zwollenaren het afgelopen jaar het meest van zorgverzekering veranderd. Meer dan twaalf procent stapte over. De provinciehoofdstad staat daarmee landelijk op de tweede plaats. Dat blijkt uit cijfers van zorgdatabureau Vektis.
In Zwolle is de grote verandering te wijten aan het feit dat er een nieuwe aanbieder van de gemeentepolis was. Salland Zorgverzekeringen biedt daar sinds dit jaar de nieuwe gemeentepolis aan. Die is bedoeld voor mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking.

Minste overstappers

Inwoners van de gemeente Staphorst stapten het minst over naar een nieuwe zorgverzekering. Iets meer dan vijf procent koos voor een nieuwe verzekeringsmaatschappij.
Uiterlijk gisteren moesten zorgverzekeraars hun nieuwe premie voor volgend jaar bekendmaken. Bij Menzis gaat de premie een euro omhoog, bij Salland Zorgverzekeringen stijgt de premie met zeven euro.
Tot het eind van het jaar kunnen klanten hun polis opzeggen. Tot 1 februari hebben mensen de tijd om weer een nieuwe zorgverzekeringsmaatschappij te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.