nieuws

Nog niet duidelijk wanneer verlaging maximumsnelheid op snelwegen ingaat

Snelheidsmeter
Snelheidsmeter © Pixabay / Qimono
Het kabinet weet nog niet wanneer de verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen precies zal ingaan. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur wil voor 1 december met een plan van aanpak komen. Dat werd duidelijk tijdens een presentatie waar het kabinet de stikstofplannen presenteerde.
Ze zegt dat de verlaging niet van de ene op de andere dag kan worden doorgevoerd. De snelheidsverlaging vergt voorbereidingen, zoals het plaatsen van nieuwe verkeersborden langs de kant van de weg.

's Nachts

Gisteren werd al duidelijk dat de snelheidsbeperking alleen voor overdag geldt. Op de wegen waar nu al 130 mag worden gereden, mag dat straks ook nog. Alleen dan vanaf 19.00 tot 06.00 uur. 
Voor Overijssel betekent dat, dat op (delen van) de A1 en A35 's nachts nog 130 mag worden gereden.
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Op de A28 van Zwolle richting Drenthe is de maximumsnelheid 100 en 120 kilometer per uur. 's Nachts blijft daar de maximumsnelheid ook 120.

Heeft de snelheidsverlaging wel zin?

Verkeersdeskundige Gerard Tertoolen heeft zijn vraagtekens bij de snelheidsverlaging. "Als je honderd op een honderdweg rijdt, wordt je veelvuldig voorbijgereden. Waarom zou nu iedereen zich aan de snelheid houden?", legde hij gisteren aan RTV Oost uit.
Lees hier het hele verhaal met Tertoolen.

Snelheid omhoog

Volgens het kabinet kan "op enig moment" worden besloten dat de snelheid weer kan worden verhoogd, bijvoorbeeld als de auto's die op de Nederlandse wegen rondrijden schoner worden of als de stikstofuitstoot door andere maatregelen flink is afgenomen.
Premier Mark Rutte benadrukt dat dit niet op korte termijn valt te verwachten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.