nieuws

Jouw Haar Mijn Haar - Stichting Haarwensen

Zeer verheugd zijn wij en vooral de stichting Haarwensen, dat het eindbedrag van de actie nóg hoger is geworden. Tot nu toe is er meer dan 4800 euro gedoneerd naar aanleiding van onze actie! Ieder jaar verliezen zo'n 600 jonge patiëntjes hun haar door chemotherapie. Het duurt lang voordat de eerste donshaartjes weer zichtbaar zijn. Geen haar hebben vinden kinderen, maar ook volwassenen, vaak het ergst. Met een kaal hoofd of een zichtbare pruik blijf je namelijk zien dat je ziek bent. Een echte mooi gemaakte pruik maakt het verschil. Zo kan een ziek kind zich weer gewoon kind voelen. 
rtvoost-menu-haarwensen-1-evenementen

KNIPDAG, doe je mee?

Op woensdag 18 december 2019 organiseert RTV Oost een knipdag. We roepen iedereen op die minimaal dertig centimeter ongekleurd wil doneren, langs te komen bij de aangesloten kapsalons. Deze kapsalons worden later nog bekendgemaakt. Spaar tot die tijd je haar, en maak kinderen blij die door ziekte hun eigen haar moeten missen.
Het gedoneerde haar komt uiteindelijk terecht bij meisjes zoals Mynke. Zij kreeg vorig jaar een hersentumor. Na radiotherapie viel haar haar uit, maar inmiddels is ze superblij met haar haarwerk. "Ik vind het heel fijn, want alles staat mooier met lang haar." 
Mynke kreeg haar gedoneerd en is daar superblij mee!

Donatie

Lotte uit Bathmen is 9 jaar en had lang haar. Ze wilde dat graag laten afknippen voor iemand die kaal is. Ze heeft haar blonde haren in twee vlechten laten afknippen en dat zelf opgestuurd naar Haarwensen. Waarom Lotte dat wilde? Omdat het aanmeten, maken en onderhouden van een mooi echt haarwerk, ruim € 1500 euro kost! Lotte wil zieke kinderen helpen met haar haar. Nu laat ze het weer groeien, om het straks weer te kunnen afknippen.
In deze video zie je wat stichting Haarwensen is en bij wie je gedoneerde haar terecht komt

Voor wie is Haarwensen

De Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Het maken van een mooie pruik is erg arbeidsintensief en dus duur. En het wordt maar gedeeltelijk vergoed door de verzekering. Meestal is dat zo'n €450,-. Haarwensen regelt de pruiken, zonder dat de ouders daarvoor iets hoeven te betalen. Zodra duidelijk is dat ze hun haren zullen verliezen, kunnen kinderen bij Haarwensen een pruik uitzoeken die het meest op hun eigen haar lijkt. Zo hoeven deze kinderen geen dag zonder haar rond te lopen.
Zangeres Anastacia over het belang van Stichting Haarwensen

Hoe kun je helpen?

Met een haarlengte van 30 centimeter kan een pruik gemaakt worden die ongeveer tot op de schouders komt. De meeste meisjes willen langer haar, dus hoe langer, hoe beter! Een haarwerk maken kost veel tijd. Het duurt ongeveer 3 maanden tot het haar als pruik terug is in Nederland. Wil je net als Lotte doneren? https://haarwensen.nl/acties/deelnemen-aan-een-actie/60/overijssel-komt-in-actie-voor-haarwensen 
Wil jij ook doneren?
Wil jij ook doneren? © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.