nieuws

Directeur over open blijven Deventer Speelgoedmuseum: 'Blij met een randje'

Directeur Garrelt Verhoeven van het Deventer Verhaal is blij dat een ruime meerderheid van de Deventer gemeenteraad heeft gekozen voor het behoud van het huidige Speelgoedmuseum. "Maar er zit een randje aan, we moeten een fors deel van de exploitatiesubsidie inleveren."
Het Speelgoedmuseum krijgt straks geen drie ton, maar 2,6 ton op jaarbasis voor de exploitatie. De gemeenteraad besloot vanavond dat een bedrag van 40.000 euro, dat bestemd was voor het Speelgoedmuseum, naar het nieuwe filmtheater MIMIK (voorheen De Viking) stroomt.
"Toch ben ik heel blij dat duidelijk is uitgesproken dat het Deventer Speelgoedmuseum blijft bestaan als een écht museum, een vast museum. En dat kan nooit vervangen worden door een productiehuis, zoals het college eerder voorstelde", aldus Verhoeven. 
Hij verwijst daarbij naar de zienswijze van burgemeester en wethouders die de speelgoedcollectie het liefst zien op wisselende locaties in de stad. Die variant werd vanavond door 25 van de 37 Deventer gemeenteraadsleden afgewezen.

Opstappen

Toch is dat voor Verhoeven geen aanleiding om terug te komen op zijn eerder genomen besluit om begin volgend jaar op te stappen als directeur. "Als ik opstap, dan stap ik op", zegt hij daarover.
Hij vervolgt: "Mijn persoonlijke perspectief is altijd geweest om het Speelgoedmuseum op een andere locatie in de Deventer binnenstad te krijgen. Als dat niet kan, dan moet je de consequenties trekken en opstappen."

Geschaamd

Verhoeven: "Ik ben wel heel blij dat ik opstap met een museum dat blijft in Deventer. Ik had me de rest van mijn leven geschaamd als ik hier was weggegaan als het Deventer Speelgoedmuseum was gesloten. Dan had ik mijn werk niet goed gedaan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.