Uit in Overijssel: Stress voor de Sint dit weekend...

Naast dat de Sint met zijn pieten zo ongeveer overal opduikt komend weekend, zijn er ook nog een paar andere leuke dingen te doen, te zien en te beleven in Overijssel. Je kunt bijvoorbeeld ook je eigen 'Picasso' gaan maken...

Aankomst Sinterklaas in Kampen 

Het wemelt dit weekend van de Sinterklaasaankomsten. Kom je zaterdag ook naar de aankomst van Sinterklaas in de mooie Hanzestad Kampen? Pakjesboot 12 meert rond 10:00 uur aan, aan de IJsselkade bij het van Heutszplein. De Sint neemt dit jaar twee boten mee nemen naar de mooie Hanzestad Kampen. Waarom... dat is een verrassing!

Sinterklaas in Kampen (Foto: Kampenonline)
Sinterklaas in Kampen (Foto: Kampenonline)

Tentoonstelling kleindieren Haaksbergen 

De jaarlijkse tentoonstelling met kleindieren van de Haaksbergense vereniging Nut & Sport is vanaf vandaag weer 3 dagen te bewonderen in sporthal de Bouwmeester. Doel van de vereniging is het in stand houden en veredelen van diverse dierenrassen.

Tentoonstelling Kleindieren (Foto: Pixabay/MonikaSmigielska)
Tentoonstelling Kleindieren (Foto: Pixabay/MonikaSmigielska)

Zwarte Dennen Cross Staphorst

Zaterdag organiseert de Bos Bedden Loopgroep AG '85 voor de veertiende keer de Zwarte Dennen Cross. Deze bosloop vindt plaats in de prachtige natuur van het Staphorster staatsbos. Er zijn diverse afstanden: 900 m, 1800m, 5 en 10 km.

Dennencross Staphorst (Foto: Pixabay/Monica P.)
Dennencross Staphorst (Foto: Pixabay/Monica P.)

Young Picasso Nijverdal

Na het vertonen van de film ‘Young Picasso’ gaat de Nijverdalse kunstenares Lidwien Rouweler zondag om 12.45 uur tijdens een workshop in de ZINiN Bibliotheek dieper op het werk van Picasso in en zorgt ervoor dat cursisten na de workshop met een werkstuk naar huis gaan, dat een knipoog is naar de werken van Picasso.

Workshop schilderen (Foto: Pixabay)
Workshop schilderen (Foto: Pixabay)

Bommelasloop Buursezand 

Op zondag 17 november 2019 is de 81e editie van de Bommelasloop van Rekreatie Sport Twente. Deze prachtige natuurloop gaat vanaf 11.00 uur door het Buurserzand over heide en door bossen. De paden zijn allemaal goed beloopbaar. Natuurmonumenten stelt ieder jaar het mooie Buurserzand ter beschikking zodat velen kunnen kennismaken.

De Bommelasloop (Foto: Jacco Maat)
De Bommelasloop (Foto: Jacco Maat)

 Nog meer leuke uitjes in Overijssel of een andere provincie zoeken? Kijk voor nog meer leuks hier 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: