nieuws

Hardenberg gaat opnieuw duizend nestkastjes uitdelen in strijd tegen eikenprocessierups

Hardenberg gaat opnieuw duizend nestkastjes uitdelen aan inwoners in strijd tegen de eikenprocessierups
Hardenberg gaat opnieuw duizend nestkastjes uitdelen aan inwoners in strijd tegen de eikenprocessierups © RTV Oost
De gemeente Hardenberg gaat opnieuw duizend nestkastjes uitdelen aan inwoners. Vorig jaar deed Hardenberg dit ook al en waren de kastjes niet aan te slepen. De actie is één van de maatregelen tegen de eikenprocessierups.
Door nestkastjes op te hangen in de buurt van eikenbomen komen er meer koolmezen naar deze plek. En hoe meer koolmezen er zijn, hoe meer eikenprocessierupsen er worden gegeten.

Preventieve bestrijding

De nestkastjes worden gemaakt door leerlingen van praktijkschool PrO Hardenberg. Het aanvragen van een nestkastje kan tot 1 december. De kastjes zijn waarschijnlijk begin 2020 gereed, omdat ze met de hand gemaakt worden door de leerlingen.
Naast het uitdelen van de kastjes wil Hardenberg extra inzetten op het preventief bestrijden van de eikenprocessierups. Hiervoor worden biologische middelen ingezet. Dit gebeurt in het begin van het voorjaar, zodra de rupsen uit de eitjes zijn maar nog geen brandharen hebben. Inwoners die overlast ervaren op eigen grondgebied kunnen volgend jaar ook de (preventieve) hulp van de gemeente inschakelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.