Nieuws

Raad Kampen akkoord met miljoenenbezuiniging, ozb flink omhoog

Stadhuis in Kampen
Stadhuis in Kampen © RTV Oost / Rogier van den Berg
"Kampen heeft nog nooit zo veel moeten bezuinigen", blikte wethouder Irma van der Sloot onlangs vooruit op de begroting van de gemeente Kampen voor 2020. Gisteren stemde de gemeenteraad in met de plannen van het college: een pakket maatregelen met bijna acht miljoen aan bezuinigingen.
De meest in het oog springende maatregel is de verhoging van de ozb. Deze gaat voor ondernemers met 45 procent omhoog. Een maatregel die op grote weerstand stuit bij de plaatselijke ondernemers. Zo liet ondernemer Bert Weever al weten dat de verhoging van de ozb ten koste gaat van sponsoring van bijvoorbeeld sportclubs of de intocht van Sinterklaas in Kampen.
Voor woningeigenaren stijgt de ozb met tien procent. Dat betekent dat een inwoner bij een woning van ongeveer twee ton een paar tientjes per jaar extra moet betalen. Ook worden de parkeervergunningen in de binnenstad duurder en gaan mensen meer betalen voor parkeren.

Bezuinigingen
Daarnaast gaat Kampen bezuinigingen op het sociaal domein. Enkele andere bezuinigingsvoorstellen zijn door de gemeenteraad teruggedraaid. Zo komt de voorgestelde verhoging van de tarieven voor de sportaccommodaties er niet en gaan de verdere herinrichting van het Groene Hart en de aanleg van een ‘groene long’ in de wijk Brunnepe gewoon door.
Wethouder Irma van der Sloot laat weten: "Ik ben blij dat we nu een duurzaam sluitende en robuuste begroting hebben vastgesteld. De komende jaren kunnen we tegen een stootje."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.