Thomas Lam schrijft geschiedenis met Finland

Thomas Lam heeft zich met Finland gekwalificeerd voor het EK voetbal van 2020. De verdediger van PEC Zwolle schrijft daardoor met zijn land geschiedenis, want de kwalificatie betekent het eerste ticket ooit op een eindtoernooi voor de Scandinaviërs. 

In eigen huis was minimaal een gelijkspel genoeg tegen Liechtenstein en daarin slaagde Finland met vlag en wimpel. Het werd 3-0 in Helsinki. Tuominen opende de score en na rust nam sterspeler Teemu Pukki de andere twee treffers voor zijn rekening. Lam bleef het gehele duel op de bank en ook voormalig Twente-speler Fredrik Jensen kwam niet binnen de lijnen.

Roemeratoe en Bakboord

Godfried Roemeratoe van FC Twente en Navajo Bakboord van Heracles Almelo leden met Oranje O20 een fikse nederlaag op het veld van Quick'20 in Oldenzaal. De beloften van Tsjechië wisten met 1-4 te winnen.

Aburjania

FC Twente-speler Giorgi Aburjania verloor vanavond met Georgië bij Zwitserland met 1-0. Zelf bleef de middenvelder het gehele duel op de bank. Georgië is al uitgeschakeld voor directe plaatsing voor het EK en mag zich via de play-offs zien te plaatsen. Zwitserland is nog wel op koers voor een direct ticket voor het toernooi van komende zomer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.