nieuws

Graaf van Almelo op 88-jarige leeftijd overleden

Graaf van Almelo op 88-jarige leeftijd overleden
Graaf van Almelo op 88-jarige leeftijd overleden © RTV Oost
De graaf van Almelo, Adolph van Rechteren Limpurg, is vanochtend op 88-jarige leeftijd overleden. Bij Huize Almelo, waar de graaf woonde, hangt de vlag halfstok.
Burgemeester Arjen Gerritsen omschrijft de graaf als een "prominente bewoner, die zeer begaan was met de stad." Van Rechteren Limpurg stamt uit een familie die al eeuwen verbonden is aan de stad.
Burgemeester Arjen Gerritsen over het overlijden van de Graaf

Liefde voor de groene stad

Volgens Gerritsen was de graaf iemand die zich inzette voor een groen Almelo. "Zijn liefde voor een groene stad, tekende hem", zegt de burgemeester. "Hij liet zijn stem ook horen als hij vond dat de gemeente teveel met stenen bezig was."
Gerritsen spreekt van een 'bijzondere relatie' tussen de gemeente en de familie van Rechteren. De stad zal de begrafenis dan ook faciliteren, belooft hij. Hoe de gemeente hier concreet aan bijdraagt, kan de burgemeester nu nog niet zeggen.

Laatste rustplaats

De graaf wordt vanuit Huize Almelo over de Van Rechteren Limpurgsingel naar de grafkelder gebracht. Hierbij wordt het verkeer stilgelegd en hekwerk verwijderd, zodat hij in stijl naar zijn laatste rustplaats gereden kan worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.