Mannen in Zwolle gepakt met 177 kilo illegaal vuurwerk in auto

Bij een politiecontrole in Zwolle zijn twee mannen betrapt met 177,5 kilo illegaal vuurwerk in de auto. Het tweetal uit het Groningse Musselkanaal, 20 en 38 jaar oud, had drieduizend nitraten, honderdvijftig cobra’s en drie compounds bij zich.

De controle van de politie duurde twee dagen, waarbij 330 auto's werden gecontroleerd. Naast het duo uit Musselkanaal werd ook een 23-jarige Zwollenaar betrapt met illegaal vuurwerk. Hij had duizend nitraten bij zich, in totaal zestien kilo. Al het vuurwerk is in beslag genomen en de zaak wordt verder onderzocht.

Naast het in beslag genomen vuurwerk zijn zo'n zestig boetes uitgedeeld. Acht bestuurders gingen op de bon voor het rijden onder invloed van drugs en twee automobilisten reden met een slok op. Daarnaast deelde de politie boetes uit voor het rijden zonder rijbewijs, te snel rijden en het niet hands-free bellen.

De Belastingdienst liet twaalf auto’s afslepen in verband met een belastingschuld van de eigenaren en kon bijna zestigduizend euro direct innen. De politie inde voor 2.750 euro openstaande boetes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 vuurwerk Nieuws
Deel dit artikel: