nieuws

Herman Finkers krijgt Blijvend Applaus Prijs, een kroon op zijn werk

Cabaretier Herman Finkers uit Almelo is vanmiddag in theater De Kleine Komedie in Amsterdam bekroond met de Blijvend Applaus Prijs. Het is een oeuvreprijs voor theatermakers die een rijke carrière achter zich hebben. De jury loofde het werk van Finkers en noemt hem een 'virtuoos en volbloed komiek'. De prijs, een sculptuur en een geldbedrag van vijfduizend euro, werd uitgereikt door regisseur Johan Nijenhuis.
Finkers werd in De Kleine Komedie in een speciaal programma ter ere van hem toegesproken door vakbroeders Youp van 't Hek en Micha Wertheim. Daniel Lohues zorgde voor de muzikale omlijsting.  
Finkers maakte eind jaren ‘70 al naam als cabaretier. Tot de millenniumwisseling stond hij met de ene na de andere succesvolle show op de planken. Hij maakt zich in zijn optredens ook altijd sterk voor de Twentse taal. Hij was onder meer creatief adviseur voor de serie Van Jonge Leu en Oale Groond op TV Oost.
Eerder al won hij talloze andere cabaretprijzen. Deze Blijvend Applaus Prijs komt daar nu bij als kroon op het werk.
Begin februari komt de film 'De beentjes van Sint Hildegard' uit, waarin hij naast Johanna ter Steege de hoofdrol speelt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.