Nieuws

Dit is waarom verpleegkundige Priscilla Eikelboom morgen wil actievoeren, maar dat niet doet

Voor verpleegkundige Priscilla Eikelboom is de maat vol. Al maandenlang werkt ze onder een verouderde cao, omdat de vakbonden en de ziekenhuizen het in gesprekken niet eens kunnen worden. De Isala Klinieken, waar Eikelboom werkt, doet daarom morgen mee aan de landelijke staking voor betere arbeidsvoorwaarden in de ziekenhuiszorg.
“We staan hier dag en nacht klaar en we dragen veel verantwoordelijkheid. Alle dagen wordt er wat van je gevraagd, zelfs als je vrij bent. En dan nog kunnen wij geen goeie cao krijgen, waarom niet?” Eikelboom vertelt dat de toenemende druk op de afdelingen ervoor zorgt dat het werkplezier afneemt. “We doen ons werk met heel veel liefde voor de patiënten, maar de randvoorwaarden zijn gewoon niet oké.”

Eisen

“We willen meer waardering voor ons werk. We dragen zoveel verantwoordelijkheid, dan mag daar best wat tegenover staan vinden wij.”
Daarnaast staan onder andere een betere werk-privé balans, en een loonsverhoging van vijf procent op het verlanglijst van de bond en de verpleegkundige.

Zondagsdienst

Morgen werken ziekenhuizen in heel Nederland volgens de zondagsdienst. Dat betekent dat er geen nieuwe patiënten worden opgenomen en dat poli’s gesloten zijn. Patiënten die een niet-spoedeisende operatie zouden ondergaan, zijn afgebeld. Toch zal Eikelboom wel gewoon aan het werk gaan, omdat ze op de spoedeisende hulp werkt. “Onze diensten zijn op een zondag niet anders dan op een woensdag.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.