nieuws

Wethouders vragen om extra geld voor jeugdzorg: "Ook voor aanpak kindermishandeling"

Archief
Archief Staking in de jeugdzorg (© RTV Oost / Layla Bil
Ongeveer 150 wethouders uit heel Nederland vragen vandaag in Den Haag om meer geld voor jeugdzorg. "Geld voor jeugdzorg is een groot probleem", zegt de Hengelose wethouder Claudio Bruggink. Hij opent vandaag een congres in Rijssen over kindermishandeling en merkt dat er ook voor de aanpak van kindermishandeling te weinig geld is.
"Geld voor jeugdzorg, en dus ook voor de bestrijding van kindermishandeling, is een groot probleem", zegt Bruggink. "Daarom zijn veel van mijn collega-wethouders vandaag naar Den Haag om te protesteren. Niet met trekkers het Malieveld op, maar op een bestuurlijke manier."
Bruggink: "Het is al jaren een probleem. Er komt incidenteel wat geld bij, maar het moet structureel hoger. We hopen dat dit eindelijk een keer gaat landen bij de Tweede Kamer en de minister."

Kindermishandeling

De protestactie van de wethouders valt samen met de Week tegen Kindermishandeling, die vandaag van start is gegaan. Precies dertig jaar geleden werd het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind aangenomen door de Verenigde Naties. Maar ondanks alle inspanningen, lukt het niet om kindermishandeling de wereld uit te krijgen. 
Het congres in Rijssen is bedoeld om de verschillende instanties die betrokken zijn samen te brengen. "Daarbij gaat het er vooral om de hele keten van Veilig Thuis Twente, de politie, het onderwijs, jeugdzorginstellingen en gemeenten. Ze moeten elkaar beter weten te vinden en beter kunnen samenwerken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.