nieuws

Expeditie Oost: Een aangemeten coupe van de jongste kapper van Nederland

De 14-jarige Milan uit Deventer mag zich al een aantal jaren de jongste kapper van Nederland noemen. Zo'n twee jaar geleden kreeg hij landelijke aandacht nadat het Jeugdjournaal bij hem langskwam. 
Destijds was Milan 12 jaar oud en vooral heel erg zenuwachtig, maar daar heeft hij vandaag helemaal geen last van. "We hebben de tent gisteravond extra netjes schoongemaakt, omdat jullie langskwamen." 
Milan knipt al een aantal jaren in de kapperszaak van zijn broer aan de Brinkgreverweg in Deventer. Op jonge leeftijd kwam de tiener er al achter dat dit zijn passie is en dat hij niks liever wil dan knippen. "De komende jaren krijg ik natuurlijk te maken met profielkeuzes en het kiezen van opleidingen, maar dat is voor mij niet nodig, want ik weet toch al wat ik wil worden!", zegt Milan enthousiast.
Maar niet iedereen was enthousiast over het feit dat het kapperstalent op zo'n jonge leeftijd al in de zaak van zijn broer aan de slag ging. "Er waren veel mensen die er een mening over hadden en die hem te jong vonden, maar hij heeft hier puur zelf voor gekozen, omdat hij het zo leuk vindt om te doen. Ik sta volledig achter zijn keuze en begeleid hem zo goed mogelijk", zegt zijn halfbroer Emre. 
Milan heeft nu al een aantal jaren ervaring als professionele kapper. De klanten in de kapperszaak van zijn zaak geven zelfs aan dat ze liever worden geknipt door hem dan zijn broer. "Dat geeft alleen maar aan dat ik goed bezig ben, ik hoop op een dag mijn eigen zaak te kunnen openen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.