nieuws

Bedrijfsleider van kringloopwinkel Wawollie Almelo: 'Inbreker heeft nog geluk gehad'

Bedrijfsleider Peter van kringloopwinkel Wawollie in Almelo is teleurgesteld. "Geen extra geld voor dierenwelzijn ditmaal, want de fooienpot met daarin ongeveer duizend euro is afgelopen weekend gestolen bij een inbraak."
Een onbekende man stond in de nacht van zaterdag op zondag rond half één bij de voordeur van de kringloopwinkel aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein. En daar zijn duidelijke camerabeelden van.
De man staat een tijdje bij de voordeur, rammelt even aan de deur, maar daar komt hij niet verder mee. Dan trapt hij het glas van de deur in en kruipt hij naar binnen.

'Glas had als een guillotine kunnen vallen'

"Jammer dat je zijn gezicht niet goed kan zien op de beelden, maar je ziet wél goed dat hij met een vloeiende beweging door de ingetrapte ruit gaat. En daar heeft hij nog geluk gehad, want hij had flink gewond kunnen raken door het glas. Een stuk glas had als een guillotine naar beneden kunnen komen", bedenkt de bedrijfsleider zich hardop.
Blijkbaar wist de inbreker goed waar de fooienpot staat. "We willen de fooienpot altijd bij onze bezoekers onder de aandacht brengen voor het verbeteren van het welzijn van dieren, maar blijkbaar zijn er ook mensen die slechte bedoelingen hebben", zegt Peter.
De deur heeft inmiddels noodglas, enkele klanten vroegen vanmorgen naar de inbraak en de politie onderzoekt de zaak. Peter: "We hebben nog geen telefoontje van de goede doelen gehad, maar dat zal vast niet lang meer duren!"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.