Nieuws

Man (30) aangehouden voor online bedreigen van Özcan Akyol

30-jarige Amsterdammer aangehouden voor bedreigen Özcan Akyol
30-jarige Amsterdammer aangehouden voor bedreigen Özcan Akyol © Skyhigh
De politie heeft vandaag een 30-jarige Amsterdammer aangehouden voor het bedreigen van schrijver en columnist Özcan Akyol. De Amsterdammer zou teksten op Twitter hebben geplaatst, waarin hij Akyol onder andere met de dood bedreigt.
De Deventer schrijver, columnist en programmamaker werd vorig jaar juli in diverse tweets met onder andere de dood bedreigd. Het is niet de eerste keer dat Akyol wordt bedreigd, beledigd of belasterd. Een man uit Amersfoort werd dit jaar veroordeeld tot vier dagen cel voor het online beledigen van de schrijver.
De tweets van vorig jaar waren zo dreigend van aard dat Akyol aangifte hiervan deed. De politie startte met een onderzoek. Om de gegevens van de anonieme Twitteraar te achterhalen, werd een rechtshulpverzoek in Amerika gedaan.

Huisdoorzoeking

Een paar weken geleden kreeg de politie de gegevens van de Twitteraar, waarmee ze de identiteit van de 30-jarige Amsterdammer kon achterhalen.
De politie hield de man vanochtend aan. Ook werd zijn huis doorzocht, hierbij werden enkele goederen in beslag genomen. Om wat voor goederen het gaat, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.