Tweetal wil failliet Smithy's Palace nieuw leven inblazen

Gaat de failliete discotheek Smithy's Palace in Eesveen binnenkort weer open? Als het aan Stefan Otten en Dewy de Hoop ligt wel. Zij zien wel toekomst in de uitgaansgelegenheid, mogelijk openen zij in december de deuren weer.

"Je kunt zien dat er in het verleden veel tijd, liefde en passie is ingestoken. Het is zonde om dat verloren te laten gaan", zegt Dewy tegen RTV Drenthe.

Tijdens een kijkdag voor de veiling van de inboedel raakten Stefan en Dewy enthousiast: ze willen Smithy's Palace nieuw leven inblazen. "Het is ontzettend snel gegaan, we moeten eerst de vergunning rond krijgen." 

Spetterende kerst

Als alles volgens plan verloopt, gaat de disco op 20 december weer open. "Vanuit de omgeving begrijpen wij dat er behoefte is aan een teenage party, die willen op die dag houden."

Met kerst moet de echte vuurdoop plaatsvinden. "Dat was altijd een topavond. Dat moet nu ook een spetterende avond worden. Vanaf dan gaan we verder met plannen maken voor volgend jaar." 

Dewy komt uit een Groningse horecafamilie, voor compagnon Stefan is de horeca ook bekend terrein. Hij werkte in de licht- en geluidtechniek. Een van de zalen is nog niet klaar voor opening, daar is onder meer een bar gesloopt. Mogelijk wordt die nog opgeknapt voor de opening. 

'Smithy's-gevoel'

Het tweetal hoopt dat oude tijden weer zullen herleven, al maakten ze die zelf niet bewust mee. "We luisteren heel erg goed naar de omgeving. We krijgen heel veel reacties van oud-medewerkers en bezoekers en krijgen veel leuke ideeën binnen. We gaan proberen het Smithy's-gevoel in stand te houden, maar komen ook zeker met eigen inbreng."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Eesveen Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: