nieuws

Twentse starters en UT-studenten in Finland op zoek naar investeerders

Zes startups en tien studenten gaan deze week naar Helsinki
Zes startups en tien studenten gaan deze week naar Helsinki © iStock / Getty Images Plus
In contact komen met potentiële investeerders. Dat is het doel van tien UT-studenten en zes Twentse startups die onder begeleiding van Novel-T deze week naar een internationaal evenement voor beginnende ondernemers, Slush Hightech, in Helsinki reizen. 
"Nieuwe contacten aanboren met investeerders en andere bedrijven is voor deze startups van groot belang in hun doorgroei", vertelt Mike Verkouter van Novel-T, de organisator van de trip naar Finland. Novel-T is een organisatie die startende ondernemingen steunt. 
"Dat opent soms net wat gemakkelijker de deur naar een grote investeerder. Daarnaast vertegenwoordigen we Twente richting buitenlandse startups die overwegen naar Nederland te verhuizen."
Vijf van de zes startups die morgen naar het evenement afreizen, hebben eerder al deelgenomen aan de Novel-T Investor Readiness Bootcamp, waarin zij door experts werden voorbereid in hun zoektocht naar financiering. 

Deze bedrijven gaan naar het Slush Hightech in Helsinki:

- SwipeGuide biedt een cloud-platform voor bedrijven om zelf eenvoudig visuele gebruikersinstructies en -handleidingen te kunnen maken, bewerken en delen voor gebruik op mobiele apparaten. 
- Fluidensity zet de waarde van kunst om naar digitale codes door middel van een online registertechnologie en biedt voor deze kunst een digitaal platform voor kunstenaars en verzamelaars. 
- Pescheck maakt het voor bedrijven eenvoudiger om betrouwbaar personeel te vinden. Bedrijven kunnen met PESCHECK via een online dashboard screenings aanvragen.
- Serious VR ontwikkelt virtuele trainingsmethodes en data-oplevering voor bedrijven.
- Mobina IT biedt een geavanceerde webapplicatie die maakbedrijven helpt om IT-keuzes te maken die de onderneming ondersteunen in digitalisering.
- CodeSandbox biedt een ontwikkelomgeving waar webdevelopers live kunnen samenwerken aan een code en zo snel prototypes kunnen maken, uitwisselen en testen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.