Dalfsen positief over proef met tiny houses

Alle fracties in de gemeenteraad van Dalfsen staan positief tegenover het nemen van een proef met tiny houses. 

De raadsleden zien mogelijkheden voor spoedzoekers, jongeren en inwoners die voor een andere leefvormen kiezen. Ook in het buitengebied moet een alternatieve woonvoorziening voor deze doelgroepen mogelijk zijn, mogelijk in combinatie met het slopen van bestaande landschapsontsierende bebouwing. 

Tiny houses zijn duurzamer dan gewone woningen, gelet op het materiaal- en ruimtegebruik. De meeste tiny houses zijn zelfvoorzienend en klimaatneutraal. Als voor het realiseren van tiny houses gebruik wordt gemaakt van de Sloop voor kansen regeling, helpt het concept ook om asbestsanering te stimuleren.

Tiny houses kunnen bovendien de sociale cohesie versterken door bewoners gezamenlijk verantwoordelijk te maken voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

Bij de gemeente Dalfsen zijn de laatste jaren diverse verzoeken binnengekomen om een tiny house in de gemeente te mogen realiseren. Het huidige bestemmingsplan voorziet daar echter nog niet in.

De raadsleden zien met de komst van de tinyhouses ook kansen om een antwoord te geven op de problematiek van de woningmarkt. Dit is een goede aanvulling, aldus de raadsleden. Het college heeft daarover al gesprekken gevoerd met de woonstichting Vechthorst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
dalfsen Vechtdal wonen Nieuws
Deel dit artikel: