nieuws

Zes jaar cel geëist tegen man uit Olst voor jarenlang seksueel misbruik van minderjarige dochter

Tegen de man is zes jaar cel geëist
Tegen de man is zes jaar cel geëist © iStock / Getty Images Plus
Voor het jarenlang seksueel misbruiken van zijn eigen dochter is tegen een 49-jarige man uit Olst zes jaar cel geëist. Het misbruik begon toen zijn dochter elf jaar jong was. De handelingen gingen heel ver.
De verdachte bekent het misbruik. De seksuele handelingen vonden plaats op vakanties, hun toenmalige thuis in Deventer, in de auto, maar ook in de kerk waar vader organist was.

IJsje

Het Openbaar Ministerie spreekt van zeer ernstig en langdurig seksueel misbruik. "De verdachte dacht alleen maar aan zichzelf." Om zijn dochter zover te krijgen gebruikte hij vaderlijk overwicht. Het OM: "Als z'n dochter zei dat ze niet wilde, beloofde hij haar een ijsje en ging hij toch zijn gang." De incest duurde vier jaar.
De vader meldde zich begin dit jaar bij de politie. Daar bekende hij zijn dochter jarenlang te hebben misbruikt. Volgens justitie is hij echter voor het blok gezet door een vriendin van de dochter. Die had de vader een appje gestuurd: 'Als je zelf niet naar de politie gaat, doe ik het.'

Angst

De dochter leeft voortdurend in angst, vertelt ze. "Ik zal dit nooit kunnen vergeten. Je hebt mij zo'n gevoel van onmacht gegeven. Ik ben nu aan mijn angsten aan het werken in therapie. Je hebt zoveel jaren van mijn leven verpest." De  dochter wil graag dat een contactverbod wordt opgelegd. Ze woont nu bij haar opa en oma. 
De verdachte vader toont weinig berouw. Het enige wat hij erover zegt is: "Dit is nooit meer goed te praten." Verder laat hij weten dat hij al meermaals heeft gedacht een einde aan zijn leven te maken.
De rechtbank heeft laten weten de feiten als zeer schokkend te ervaren. De rechters doen over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.