nieuws

OM: 'Carjacking Deventer was poging doodslag'

Het slachtoffer werd uit de auto getrokken
Het slachtoffer werd uit de auto getrokken © Getty Images
Een carjacking afgelopen augustus in Deventer mondde uit in een poging tot doodslag. Dat zegt justitie. Begin augustus werd een 67-jarige vrouw aan de Zwaluwenburg uit haar auto getrokken. De dief reed vervolgens een paar keer hard heen en weer. De 67-jarige werd daarbij op een haar na geraakt.
Verschillende getuigen hebben het voorval gezien. Eentje zegt dat de vrouw moest springen voor haar leven. Een ander zegt haar weggetrokken te hebben voor de wegscheurende auto. 

Probleem

De dader is er met de wagen vandoor gegaan. Later op de avond werd de verdachte aangehouden op de A15. Dat was een 39-jarige Deventenaar, een bekende van justitie. De man is een verslaafde. Hij zegt aan zijn probleem te willen werken. 
De advocaat van de verdachte snapt de aantijging 'poging tot doodslag' niet. "We weten niet hoe hard die auto reed en of de mevrouw echt moest wegspringen voor haar leven. Zelf zegt ze namelijk opzij gestapt te zijn."
De verdachte zegt "heel erg geschrokken te zijn." Hij heeft het slachtoffer een brief gestuurd. Het eindproces tegen hem is eind januari. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.