nieuws

Akkefietje in winkel was aanleiding voor massale ruzie onder jongeren in Enschede

Een akkefietje in een winkel was de aanleiding voor de massale vechtpartij
Een akkefietje in een winkel was de aanleiding voor de massale vechtpartij © News United / Dennis Bakker
Een 'akkefietje' in een winkel tussen een paar jongeren was de aanleiding voor de grote vechtpartij in Enschede eerder deze maand. In de winkel vond wat geduw en getrek plaats, waarna er hulptroepen werden opgeroepen via social media.
Op 5 november was er een massale ruzie in de omgeving van de Kuipersdijk en de Wethouder Beverstraat. Hierbij waren zo'n tweehonderd jongeren betrokken.
Om een einde aan de ongeregeldheden te maken, moest de politie er met de wapenstok aan te pas komen. Een 15-jarige jongen werd aangehouden vanwege het beledigen van de politie.

Camerabeelden

Op basis van camerabeelden heeft de politie tien tot vijftien jongeren kunnen identificeren, met hen is gesproken. Tien van hen hebben vanwege het niet opvolgen van politie-instructies een bekeuring van ongeveer 150 euro gekregen.
Volgens Ton Kamp, woordvoerder van de gemeente Enschede, kon het 'akkefietje' zo snel uit de hand lopen door het gebruik van social media. "Zo worden hele groepen opgeroepen om te komen helpen. Er zijn uiteindelijk maar een paar verhitte geesten, de rest staat eromheen met hun mobieltje te filmen."

'Korte lontjes'

Kamp denkt dat het snel uit de hand lopen van incidenten niet alleen op het Bonhoeffer College en het Stedelijk Lyceum speelt. "Daarom gaan de gemeente Enschede, scholen en jongerenwerkers uit de stad met elkaar aan tafel om te kijken hoe we het probleem in de stad kunnen aanpakken. Het is trouwens niet een Enschedees of Twents probleem, je ziet overal steeds meer mensen met korte lontjes."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.