nieuws

Raaltenaar wil actie op N35 en dreigt met 'belastingstaking'

Raaltenaar Kees Huls wil dat Den Haag snel geld toezegt om de N35 aan te pakken, anders dreigt hij met een belastingstaking te komen.
De Raaltenaar geeft staatssecretaris Snel zes weken de tijd om concrete toezeggingen te doen over verbreding van de N35 tussen Wijthmen en Wierden. Krijgt hij binnen die termijn geen belofte of reactie van het ministerie, dan roept hij alle inwoners van Oost-Nederland op om te stoppen met het betalen van motorrijtuigenbelasting.

'Inwoners Noord-Oost Nederland gediscrimineerd'

Huls strijdt al jaren voor verbreding van de weg. Hij zocht onder meer uit hoeveel wegenbelasting inwoners van elke provincie betaalden, hoeveel van dat geld terugkwam in infra-projecten in hun eigen regio en hoeveel provincies bijdroegen aan projecten op rijkswegen.
Zijn conclusie? Noord- en Oost-Nederland worden tekortgedaan. Met deze conclusie in zijn achterhoofd, stapte hij in 2017 zelfs naar het College voor de Rechten van de Mens, omdat hij vond dat inwoners van Noord-Oost Nederland gediscrimineerd werden.

Stoppen met betalen wegenbelasting

Als Huls binnen zes weken geen (in zijn ogen) bevredigend antwoord van de staatssecretaris krijgt, stelt hij een actie te beginnen om inwoners van Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel op te roepen om massaal te stoppen met het betalen van wegenbelasting.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.