Wat vind jij: Elektrisch speelgoed is een gevaar voor de verkeersveiligheid

Sinterklaas en de feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat kinderen doorgaans in de watten worden gelegd. Elektrische vervoermiddelen zoals elektrische skateboards, -hoverboards en -steps zijn veelgevraagde cadeaus voor de komende feestdagen. Maar is dat wel veilig?

Vaak weten ouders niet dat deze vervoermiddelen verboden zijn op de openbare weg. Ook op het fiets- of voetpad. Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland (VVN) blijkt dat de regels in de meeste gevallen niet bekend zijn.

Dit elektronisch 'speelgoed' moet via een aanvraag bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat eerst worden gekeurd door de RDW, om zo toestemming voor gebruik op de openbare weg te krijgen. Anders mag er alleen mee worden gespeeld op eigen terrein zoals de tuin. Fabrikanten en verkopers van deze elektronische voertuigen vertellen niet altijd dat het elektrische speelgoed niet op de weg mag. 

Vind jij elektronische vervoermiddelen die als speelgoed worden gebruikt een gevaar voor de verkeersveiligheid? Of moeten kinderen met hun elektronische skateboard gewoon gebruik kunnen maken van het fietspad? Praat met ons mee. In de reacties of op Facebook.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren