Beloften: GA Eagles speelt gelijk in topper, Szöke leidt Heracles naar forse zege

De topper in de beloftencompetitie tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen heeft maandagavond geen winnaar opgeleverd. In Twello werd het 1-1.

De ploeg uit Deventer kwam op achterstand door Tapmahoe Sopacua, die raak kopte uit een hoekschop. Op slag van rust tekende Zakkaria Eddahchouri voor de gelijkmaker. Na rust vielen er geen treffers meer, met dank aan goed keeperswerk van Go Ahead Eagles-doelman Jay Gorter. Door de remise blijft FC Groningen de koploper. Go Ahead Eagles heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en slechts twee punten achterstand.

PEC Zwolle

De beloften van PEC Zwolle hebben twee punten gemorst in de uitwedstrijd tegen Cambuur. De ploeg van trainer Mark Looms stond halverwege de tweede helft met 2-0 voor door treffers van Jarno Westerman en Destan Bajselmani. Cambuur wist de stand toch nog gelijk te trekken; Van Rijswijk en Gootjes maakten er 2-2 van. PEC-doelman Mike Hauptmeijer stopte in de tweede helft een strafschop. Mike van Duinen, die terugkomt van een voetblessure, deed 75 minuten mee in Leeuwarden.

Heracles

Jong Heracles had geen kind aan Jong Vitesse. Op Erve Asito werd met liefst 6-1 gewonnen. Adrian Szöke maakte voor rust al een loepzuivere hattrick, nadat Joey Konings de openingstreffer voor zijn rekening had genomen. In de tweede helft was Szöke opnieuw trefzeker, net als Jeremy Cijntje. Bij een 5-0 stand maakte Vitesse nog wel de eretreffer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.