nieuws

Is in Dalfsen het opsplitsen van huizen misschien wel de oplossing voor de woningnood?

Woningnood
Woningnood © Thinkstock
Kan de woningnood worden bestreden door woningen te splitsen? Dat is een vraag waarover gisteravond werd gepraat tijdens de gemeenteraadsvergadering in Dalfsen. Het antwoord daarop is dat het college het in ieder geval moet onderzoeken.
De gemeenteraad wil met dit plan het aanbod van woningen in de gemeente vergroten. Ook is er volgens de gemeente behoefte aan meer mogelijkheden om zorg te bieden aan bijvoorbeeld familieleden. Het splitsen van een huis zou dan een oplossing kunnen zijn.
De raadsleden zien mogelijkheden om woningen te splitsen in het buitengebied, maar ook in de kernen. De gemeenteraad ziet dit vooral in het buitengebied als een oplossing om mensen de kans te bieden om in het buitengebied te blijven wonen. 
De gemeenteraad heeft het gemeentebestuur gevraagd om in april 2020 met een voorstel te komen, waar de voor- en nadelen van dit plan in staan. Vervolgens wil de raad een besluit nemen of het splitsen van woningen definitief door kan gaan.
De wethouder zegt wel dat als er een nieuwe woning ontstaat door het splitsen van een bestaand huis, dat er dan een nieuwbouwhuis minder wordt gebouwd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.