Spandoeken tegen windmolens Boskamp en Middel: "We willen die lelijke, ongezonde dingen niet"

In het buitengebied van de gemeente Olst-Wijhe groeit het verzet tegen de mogelijke komst van hoge windmolens in het gebied. Bewoners van Middel en Boskamp hebben uit protest spandoeken geplaatst. De gemeente Olst-Wijhe neemt naar verwachting volgend jaar februari een besluit óf en waar er eventueel windmolens komen.

 

Ellen van Herp woont in één van de zones waar de hoge windmolens mogelijk komen. Een strook tussen Boskamp en Middel. "Die reusachtige windmolens passen niet in dit mooie Sallandse landschap. En we zijn bezorgd over onze gezondheid doordat ze lawaai maken, hinderlijke knipperende lichtjes hebben en je er migraine van krijgt. Windmolens met een tiphoogte van 240 meter horen op zee, niet in de gemeente Olst-Wijhe."

 

Kleinere windmolens

Inmiddels hebben zo'n zestig bewoners van het gebied zich bij het protest tegen de grote windmolens aangesloten. "En die groep wordt groter en groter", zegt Van Herp. "Natuurlijk moeten we duurzamer gaan leven, maar dat kan ook op een andere manier. Met kleinere windmolens tot 25 meter hoogte bijvoorbeeld, maar ook met vergisters en zonnepanelen op daken."

 

Vandaag werd bekend dat woningen in gebieden van windparken in Groningen en Drenthe voor lagere prijzen verkocht worden dan vergelijkbare woningen verder van het windpark vandaan. Voor Ellen van Herp nóg een reden om tegen de grote windmolens tussen Middel en Boskamp te zijn. "We hebben hier flink geïnvesteerd in onze woning en het mooi gemaakt. En dat wordt dan afgedaan door die lelijke windmolens."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland Middel Boskamp windmolens Nieuws
Deel dit artikel: