nieuws

Windmolens mogen alleen geplaatst worden als de directe omgeving akkoord is

Wat vind jij? Stem, en praat mee!
Wat vind jij? Stem, en praat mee! © RTV Oost
Actiegroepen, spandoeken, bezoekjes bij de rechter en andere strijdplannen. "Windmolens prima, maar niet in mijn achtertuin." Allemaal gevolgen wanneer mensen het niet eens zijn met de plaatsing van windmolens in hun directe omgeving. Steeds vaker wordt er zichtbaar gevochten tegen de plaatsing ervan. 
Afgelopen jaar waren de windmolens in Staphorst een veelbesproken onderwerp en vorige week stuurden buurtbewoners uit Daarle een brandbrief tegen de komst van de 'die lelijke krengen' omdat ze er helemaal klaar mee zijn. 
Nu is de beurt aan bewoners van Middel en Boskamp. De gemeente neemt naar verwachting volgend jaar februari een besluit óf en waar er eventueel windmolens komen. Ze hebben uit protest spandoeken geplaatst. 
"Die reusachtige windmolens passen niet in dit mooie Sallandse landschap", zegt één van de buurtbewoners. "En we zijn bezorgd over onze gezondheid doordat ze lawaai maken, hinderlijke knipperende lichtjes hebben en je er migraine van krijgt. Windmolens met een tiphoogte van 240 meter horen op zee, niet in de gemeente Olst-Wijhe."
Wat vind jij? Stem, reageer en laat van je horen! 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.