nieuws

Overijsselse petitie voor meer woningbouw voor senioren

Bouw
Bouw © RTV Oost / Ruud Dilling
Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart is een petitie gestart die de provincie Overijssel moet bewegen tot het bouwen van meer woningen voor senioren. Als er meer huizen komen voor ouderen, betekent dat meteen ook dat de woningen die dan leeg komen, beschikbaar zijn voor starters; twee vliegen in één klap meent Hartholt, die morgen ook inspreekt in het provinciehuis over het woningbouwbeleid van de provincie.
Het was een belangrijk thema in de campagne rond de Provinciale Statenverkiezingen: meer betaalbare woningbouw voor jong en oud. Ook in Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel trokken inwoners van de provincie aan de bel over het onderwerp. 
Eerder deze maand werd een motie van de PvdA die het college opriep de positie van starters op de woningmarkt te verbeteren nog unaniem aangenomen. 
Maar Hartholt wil druk op de ketel houden. Morgen krijgt hij als inspreker het woord tijdens een commissievergadering in het provinciehuis in Zwolle. Ouderen zijn vaak te oud voor thuis en te goed voor het tehuis. Maar waar moeten ze naar toe? De Dedemsvaarter zal tijdens zijn inspreekbeurt Provinciale Staten oproepen meer goede seniorenwoningen te bouwen, zodat de doorstroming op de woningmarkt op gang komt.
Overigens geldt zijn oproep niet alleen voor de provincie Overijssel, maar voor heel Nederland. Want stel je voor dat Overijssel tegemoet komt aan het verzoek van Hartholt en er een boel mooie woningen bij komen voor senioren. Dan worden die ook aantrekkelijk voor mensen uit het westen van het land.
Dat zou dan weer een slechte zaak zijn voor Overijssel. Daarom hoopt Hartholt dat meer provincies met woningbouw voor senioren aan de slag gaan.
De petitie van Gerrit Hartholt is te vinden op petities.nl 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.