nieuws

Gorenaren discussiëren over toekomst paardenmarkt

De traditionele paardenmarkt in Goor stopt misschien in haar huidige vorm. Dat nieuws werd vorige week bekend gemaakt en sloeg in als een bom bij Gorenaren. Gisteravond was er een discussieavond om mee te praten over de toekomst van de traditie.
Vorige week werd bekend dat de Paardenmarkt vanaf 2020 waarschijnlijk een meerdaags evenement wordt dat in het teken staat van paarden. De paardenhandel verdwijnt daarbij. Ook zal de markt niet meer in december plaatsvinden, maar in september.

Economische waarde

Tijdens de discussieavond legde Niek Hietbrink uit waarom de markt moet blijven bestaan. "De markt heeft een economische waarde. Het evenement vindt plaats in december en rond die periode zijn er weinig andere markten, dus paardenhandelaren komen juist naar Goor toe."
Toch liep de handel de laatste jaren terug, maar daar heeft Hietbrink oplossingen voor. "Je kan bijvoorbeeld prijzen in het leven roepen voor de leukste paarden, aanvoerpremies hanteren of handelaren die de meeste paarden meenemen belonen met geld." 

Voor de markt

Paul Reef tekende de nieuwe invulling van de traditie op, maar ziet de paardenmarkt het liefst blijven. "De gemeente wil de paardenmarkt niet in de huidige vorm, maar ik wil zelf niet dat die verdwijnt. Ik ben opgegroeid met alle facetten van die markt."
Reef ziet dan ook wel wat in de ideeën van Hietbrink. "We gaan met het verhaal van Niek terug naar de gemeente."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.