Nieuws

Stikstof geen probleem: bouw nieuwe WRZV-hallen in Zwolle start volgend jaar

De huidige WRZV-hallen in Zwolle
De huidige WRZV-hallen in Zwolle © Google Street View
De bouw van de nieuwe WRZV-hallen in Zwolle begint volgend voorjaar. Alle vergunningen zijn binnen en de stikstofcrisis gooit volgens de gemeente geen roet in het eten.
De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de stikstofuitstoot tijdens de bouw. De conclusie is dat de uitstoot 0,00 is en dat de bouw van de nieuwe sporthal dus kan beginnen.

Ruim vijftien miljoen

In maart 2018 stemde de gemeenteraad in met de nieuwe hal. Het hele project moet 15,1 miljoen euro kosten. Een renovatie van de huidige WRZV-hallen vond de raad toen te duur.
De bouw van de nieuwe sporthal aan de Grote Voort werd destijds unaniem aangenomen.

Blije wethouder

"Ik ben ontzettend blij dat de schop binnenkort daadwerkelijk de grond in kan", laat wethouder René de Heer weten. "De start van de bouw is toch een mijlpaal te noemen. In 2021 kun je hier sporten in een prachtige moderne en energie neutrale sporthal."
"De huidige WRZV-hallen aan de Buitengasthuisstraat hebben een rijke historie. Ik verwacht dat de nieuwe hallen de start zijn van een nieuwe moderne geschiedenis. Niet alleen voor de sport in Zwolle maar ook voor het gebied Voorsterpoort", besluit de wethouder.
In 2021 moet de sporthal klaar zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.