nieuws

Dit is de gemiddelde lengte van de Overijsselaar

De gemiddelde lengtes van zowel mannen als vrouwen zijn de afgelopen jaren gestegen
De gemiddelde lengtes van zowel mannen als vrouwen zijn de afgelopen jaren gestegen © GettyImages / MartinPrague
De gemiddelde Overijsselse man is 181,1 centimeter lang. De gemiddelde lengte van de vrouw in onze provincie is 167,9 centimeter. Dat blijkt uit CBS-cijfers uit 2016.
Daarmee zijn de mannen uit onze provincie iets langer dan het landelijk gemiddelde (181 cm), de Overijsselse vrouwen komen bijna een centimeter boven de landelijke lengte (167 cm) uit.

Noordelijke provincies

De gemiddeld gezien langste mensen van het land zijn in het noorden te vinden. De Friezen gaan aan kop (mannen 182 centimeter en vrouwen 168,6 cm). 
Voor de kleinste mensen in ons land moet je in Limburg zijn. Daar zijn de mannen gemiddeld 178,6 centimeter en vrouwen 165,3 centimeter lang.

Gewicht

Behalve in lengte, groeien Nederlanders ook qua gewicht. Sinds 2000 zijn we in dit land gemiddeld zo'n drie kilo aangekomen. Mannen wegen door de bank genomen 85 kilo, vrouwen 72 kilo.
Van alle Overijsselse gemeenten, wonen er in Twenterand de meeste mensen met overgewicht (58 procent van de bevolking). In Staphorst wonen de minste mensen met een kilootje meer (43 procent). 
Almelo is de 'obesitaskoploper' van de provincie. 19 procent van de Almeloërs kampt met obesitas, in dat geval ligt de BMI tussen de 30 en 40. In Dinkelland hebben de minste mensen last van deze vorm van zwaarlijvigheid (10 procent).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.