nieuws

IJzers kunnen uit het vet in Nijverdal: ijsbaan wordt weer aangelegd

Met een grote trekker en de hulp van enkele vrijwilligers werd vandaag de eerste hand gelegd aan de ijsbaan in het centrum van Nijverdal. De afgelopen jaren werd er in de wintermaanden op het Henri Dunantplein geschaatst en ook deze winter komt er weer een ijsbaan.
Terwijl de eerste planken van de ondervloer worden gelegd, hebben de heren al veel bekijks. "Het is een gigantische trekpleister", zegt organisator Manfred Körbl. "De afgelopen jaren trokken we daar duizenden bezoekers mee."
Schoolschaatsen
Als alles volgens planning verloopt, gaan scholieren begin december als eerste het ijs op. Zij kunnen 's ochtends de ijzers onderbinden en het ijs verkennen. In de middag en avond is iedereen welkom om te schaatsen. 
Op en naast de baan
De schaatsbaan staat natuurlijk centraal, maar daaromheen wordt het plein omgetoverd tot winterparadijs met een tipi-tent, kerstbomen en vuurkorven. "Pubquizen, live-muziek, schoonschaatsen. Er is meer dan een maand lang genoeg te doen. Zowel op als naast het ijs", zegt de enthousiaste organisator. 
De schaatsbaan is vanaf 5 december geopend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.