nieuws

Ondergrondse hoogspanningsleidingen in Raalte stapje dichterbij

Ondergrondse hoogspanningsleidingen in Raalte stapje dichterbij
Ondergrondse hoogspanningsleidingen in Raalte stapje dichterbij © RTV Oost
Al jaren wordt er over gepraat, maar nu lijkt het ondergronds leggen van hoogspanningsleidingen in bewoond gebied in Raalte dichterbij te komen. Nu de provincie en netwerkbeheerder TenneT mee willen betalen, gaat het de gemeente nog 550.000 euro kosten. Toch houdt ze een slag om de arm.
De gemeente wil de hoogspanningskabels in bewoond gebied de grond in, omdat er volgens de provincie signalen zijn dat het wonen onder of vlak bij de leidingen tot gezondheidsproblemen kan leiden. Ook in Almelo, Enschede en Deventer kampen ze met dit probleem.

Meebetalen

Raalte wil graag de leidingen ondergronds leggen, maar dat kost veel geld. Eerder werd al bekend dat de provincie en netwerkbeheerder TenneT willen meewerken aan het verplaatsen of ondergronds brengen van de hoogspanningsleidingen in de gemeente.
Hierdoor gaat het de gemeente nog ruim een half miljoen euro kosten. "Er zit schot in de zaak door de hulp van de provincie, maar het blijft een bak met geld", vertelt wethouder Wout Wagenmans. "Ook is nog maar de vraag wat voor eisen de provincie stelt voor de financiering."

Slag om de arm

En dus houdt Wagemans een slag om de arm, de raad moet namelijk nog akkoord gaan met het kostenplaatje. De gemeente heeft wel besloten mee te doen aan een voortraject dat TenneT gaat uitvoeren voor het ondergronds leggen van de kabels. "We komen stapje voor stapje dichterbij."
Als de raad akkoord gaat met het kostenplaatje, zullen de hoogspanningsleidingen in 2021 of 2022 ondergronds worden gelegd. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.