nieuws

Landstede Hammers onderuit in duel om des keizers baard met Ironi Ness Ziona

Landstede Hammers heeft het duel om des keizers baard in poule B verloren van Ironi Ness Ziona. In Zwolle werd het 88-94. De wedstrijd ging echter nergens meer om, want beide ploegen verzekerden zich een week geleden al van een langer verblijf in de FIBA Europe Cup. 
Doordat een tas achterbleef op het vliegveld in het thuisland, kwam Ironi zonder trainings- en wedstrijdkleding aan in Zwolle. Er werd onder meer een training afgewerkt in de oude shirts van Landstede. Door deze vertraging van de bagage ving de tip-off een half uur later aan dan aanvankelijk gepland.
Landstede nam in het begin van de wedstrijd de leiding, maar liep daarna het gehele duel achter de feiten aan. Met het ingaan van kwart twee ging Ironi Ness Ziona al aan de leiding: 24-26. Daarna bouwden de Israëliërs die voorsprong gestaag uit, waardoor er na vier kwarten een 88-94 eindstand op het programma stond.

Tweede ronde

Landstede eindigt dus als nummer twee in poule B, achter de opponent van vanavond. In de tweede ronde komt de ploeg uit Zwolle in een poule met Egis Körmend (Hongarije), Ventspils (Letland) en BC Kyiv Basket (Oekraïne). De speeldata zijn 11 en 18 december, 8, 22 en 29 januari en 5 februari.
Mogelijk wordt de eerste thuiswedstrijd verzet naar een andere datum, want op woensdag 11 december is de topsporthal waarschijnlijk niet beschikbaar. Volgens de regels moeten beide teams op de wedstrijdvloer kunnen trainen op de wedstrijddag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.