nieuws

Boeren lanceren lied 'Niet zonder ons' als steun in de rug

"Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder." Zo klinkt het refrein van het lied 'Niet zonder ons'. Vandaag is het lied gelanceerd door de vereniging De Boer als Gastheer, dat vijf jaar bestaat, om de boer te steunen. 
"We wilden graag wat meer mensen op het erf om te vertellen wat wij doen en hoe wij dat doen. En dat doen we nu op een ludieke manier door middel van dit lied", zegt Marianne Blekkenhorst van de vereniging. 
Een half jaar geleden begonnen de boeren met het bedenken van het lied. Op het lied "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" van Rames Shaffy is hun eigen versie ingezongen door Bert Koops van de band Mooi Wark.

Steun in de rug

De schrijver van het lied, Bert Nonkes, is blij met het resultaat en hoopt als tekstschrijver dat mensen de tekst mooi vinden en voor de boer hoopt hij dat de boer in de discussie als gelijkwaardige partner wordt gezien. 
"Mijn halve familie is boer en dan maak je wel eens wat mee. Je wilt dan ook wel eens wat kwijt. Dat kan via Twitter, maar ik vind het mooi om het op deze manier te doen."

"Minstens viral"

"We zijn als agrariërs trots dat we dit hebben kunnen maken en hopen dat het voor verbinding zorgt." Op de vraag wat ze hopen te bereiken met lied is het antwoord van Marianne duidelijk: "minstens viral!"
Dat het lied gedragen wordt door de mensen in de vereniging, maar ook door andere agrariërs is belangrijk. "Het is het verhaal voor alle agrariërs door heel Nederland. Wij hopen dat wij ons enthousiasme verder kunnen dragen."
Bekijk de videoclip hier:
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.