Ramkraak bij kledingwinkel in Deventer, daders op de vlucht

Winkeldieven zijn vanochtend in Deventer met een auto een kledingwinkel binnengereden. De vier personen hebben onder meer jassen gestolen. Na de diefstal zijn de daders op de vlucht geslagen met een andere auto, deze is op de A28 bij De Lichtmis gecrasht. De politie is een klopjacht gestart.

Omwonenden werden vanochtend rond vijf uur wakker van lawaai en gerinkel van glas. Een auto had de pui van kledingwinkel Auckland Casuals aan de Engestraat geramd. Volgens omstanders zou de automobilist bij de tweede keer rammen door het speciale beveiligingshek zijn gereden. 

Eenmaal binnen plunderden de daders de zaak. Ze pakten dure kleding en sloegen op de vlucht in een andere auto. Hoeveel ze hebben buitgemaakt, is onduidelijk.

Crash

De politie zette de achtervolging in. Op de A28 namen de voortvluchtigen de afslag Nieuwleusen bij De Lichtmis en crashten met hun auto tegen een lantaarnpaal. De verdachten zijn te voet verder gegaan. De politie is op zoek naar ze en vraagt getuigen die iets hebben gezien of gehoord zich te melden. 

Of er iemand is aangehouden, is niet bekend. De forensische opsporing doet in Deventer onderzoek. 

De vluchtauto is gecrasht bij de Lichtmis (Foto: Stefan Verkerk / News United)
De vluchtauto is gecrasht bij de Lichtmis (Foto: Stefan Verkerk / News United)

Luxe kledingwinkel

Auckland verkoopt duurdere merkkleding zoals Lacoste, Tommy Hilfiger en Ralph Lauren. De zaak in Deventer heeft alleen kleding voor mannen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer 112 winkel auto diefstal ramkraak Nieuws
Deel dit artikel: