nieuws

Boek van verloskundige Marlies uit Deventer wordt misschien verfilmd: rechten verkocht aan producent

Marlies Koers in haar praktijk
Marlies Koers in haar praktijk © RTV Oost / Loes Wigger
Het boek ligt nog niet eens in de schappen, maar nu al zijn de film- en serierechten van het boek van verloskundige Marlies Koers uit Deventer verkocht aan producent NewBe. Dat nieuws deelt haar literair agent Willem Bisseling op Facebook.
'Dagboek van een verloskundige' ligt pas in juni 2020 in de winkels en wordt uitgegeven door Spectrum, nadat er door maar liefst acht verschillende uitgevers om publicatierechten werd gevochten.
Bisseling schrijft dat hij door dat enthousiasme op het idee gebracht werd om het voorstel ook naar verschillende producenten te sturen.

Trots

"En nog voordat het boek verschenen is, of er überhaupt een volledig manuscript is, was producent NewBe zó enthousiast over het idee, dat we ook meteen de serie- en filmrechten verkochten. Kortom: trots en blij op een geweldige nieuwe auteur met een fantastisch boek."
Dat het boek überhaupt werd uitgegeven, was voor de 28-jarige Koers al een droom die uitkwam. Als klein meisje droomde de verloskundige al van haar eigen boek, zo vertelde ze vorige maand aan RTV Oost. Het feit dat er nu ook een film en een serie van haar boek gemaakt zou kunnen worden, is in haar woorden 'gewoonweg onwerkelijk'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.